Vasculaire Laesies

Vasculaire laesies zijn het resultaat van talrijke of grote vaten die zich direct onder uw huid vormen. Deze laesies komen in veel maten en vormen voor en kunnen overal op het lichaam voorkomen. Ze kunnen vele vormen aannemen, zoals wijnvlekken, gesprongen haarvaatjes, diffuse roodheid, hemangiomen en kersenangiomen. Deze vasculaire laesies kunnen goed behandeld worden met de Nordlyse Ellipse.

 

Hoe werkt de behandeling?

Er worden korte, veilige lichtflitsen op de huid gericht. Dit kunnen zichtbare intense lichtflitsen zijn of laserstralen. Dit is afhankelijk van de aandoening die u behandeld wilt hebben. Het systeem filtert het licht om ervoor te zorgen dat de gebruikte golflengtes worden geabsorbeerd door hemoglobine in het bloed in uw probleemvaten. Het licht wordt omgezet in warmte, die het eiwit in de wand van het vaatje vernietigt, waardoor de vaatjes na de behandeling geleidelijk verdwijnen. Voor de behandeling wordt een dunne laag gel op uw huid aangebracht om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar de huid te krijgen.

 

Welke vaten kunnen behandeld worden?

Veel verschillende vaten kunnen worden behandeld, de afbeeldingen geven u een idee wat er allemaal mogelijk is.

 

Voorzorgsmaatregelen

  • Het is van belang de huid voor en tijdens de behandelperiode niet bruin te laten worden (door de zon, de zonnebank of zelfbruinende producten).
  • Het is aan te raden om in de vier uur voorafgaand aan de behandeling niet te roken
  • Over het algemeen is er na de behandeling geen speciale verzorging nodig, maar met een gevoelige huid kan het prettig zijn na de behandeling een koud kompres op de behandelde plek te leggen.
  • Na de behandeling dient u blootstelling aan de zon gedurende 30 dagen te vermijden. Bescherm uw huid goed en gebruik en zonbescherming met een factor van minimaal 30.

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van de plek en het aantal te behandelen bloedvaatjes.

 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op