Pigmentvlekken

Door blootstelling aan de zon veroudert onze huid, het collageen neemt af en er ontstaan pigmentvlekken.

 

Hoe werkt de behandeling?

Bij Ellipse behandelingen voor een onbeschadigde huid worden ouderdom-en andere pigmentvlekken en diffuse roodheid verwijderd, waardoor uw huid er gladder en egaler uitziet. Alle delen van het lichaam kunnen behandeld worden. Hiervoor richt Ellipse korte, veilige lichtflitsen (SWT) op de huid. Het melanine in de pigmentvlekken worden geabsorbeerd. Wanneer cellen met veel melanine worden behandeld, wordt de doelstructuur binnen enkele duizenden van een seconde opgewarmd en vernietigd.

 

Kan ik worden behandeld?

De behandelingen zijn het meest effectief bij patiënten met een lichte huid, die op het moment van de behandeling niet zongebruind is. Als uw huid minder gebruind us, is het contrast met de pigmentvlekken en de achtergrond van de huid groter, waardoor de behandeling makkelijker is.

 

Voorzorgsmaatregelen

  • Het is van belang dat de huid voort en tijdens de behandelperiode niet bruin te laten worden( door de zon, zonnebank of zelfbruinende producten)
  • Over het algemeen is er na de behandeling geen speciale zorg nodig, maar mensen met een gevoelige huid kunnen het prettig vinden om direct na de behandeling een koud kompres op de behandelde plek te leggen.
  • Na de behandeling dient u blootstelling aan de zon gedurende 30 dagen te vermijden en te beschermen met een zonnebrandcrème (minimaal factor 30).

 

Wat kan ik verwachten?

De eerste dagen na de behandeling kan uw huid er een beetje 'vies' uitzien, de behandelde plekken kleuren donker. Daarna zal uw huid er gladder, egaler en frisser eruit zien. U kunt er voor kiezen om jaarlijks een à twee behandelingen te laten doen.

 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op