ZO® Medical 3 Step Stimulation Peel™

De 3 Step Stimulation Peel is een innovatieve Peel. Zoals de naam 3 step al zegt is het een Peel bestaande uit 3 stappen. Zonder een diepe peeling toe te passen wordt de huid gestimuleerd. De 3 Step Stimulation Peel verwijdert de bovenste huidlaag, beschadigde huidlaag en geeft diepere huidlagen en hun celfuncties een krachtige stimulans. 

Waar wordt de 3 Step Stimulation Peel voor gebruikt?

De 3 Step Stimulation Peel is een eenvoudige, maar geavanceerde peel die goed ingezet kan worden bij:

  • Textuur verbetering
  • Pigment correctie
  • Anti-aging
  • Acne
  • Melasma
  • Zonschade
  • Fijne lijntjes
  • Grove poriën
  • Dofheid 
Wat houdt een behandeling in?

De 3 Step Stimulation Peel is een eenvoudig uit te voeren peel. De 3 stappen maken deze Peel uniek. Hij peelt niet alleen de bovenste laag van de huid, maar zonder dat de peeling te diep komt stimuleert deze ook de diepere lagen.

De 3 Step Stimulation Peel is een mediumdiepe peeling, het is belangrijk de huid voor te bereiden met een ZO® huidverbeteringsprogramma. De huidfuncties worden op deze manier gestabiliseerd voordat de 3 Step Stimulation Peel wordt toegepast. 

Phoenix Clinics eerste stap van de 3 step stimulation peel
De eerste stap: Peeling

De eerste stap van de 3 Step Stimulation Peel is de werkelijke peeling. De peeling bestaat uit een combinatie van AHA, BHA en TCA. De behandelaar zal de peeling gelijkmatig verdelen, waardoor een mooi egaal resultaat zichtbaar wordt. 

Phoenix Clinics tweede stap van de 3 step stimulation peel
De tweede stap: Stimulation

De eerste dag na de peeling wordt de tweede stap uitgevoerd. De tweede stap bestaat uit een 6% retinol crème. De hoge percentage retinol geeft een enorme stimulatie aan de cellen in de diepere huidlagen, waardoor de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd wordt. Door de peeling kan de retinol goed worden opgenomen in de diepere huidlagen. 

Phoenix Clinics derde stap van de 3 step stimulation peel
De derde stap: Calming

Voor de derde stap wordt er gedurende 5 dagen gebruik gemaakt van de Calming crème. De crème is rijk aan anti-oxidanten, anti-irritanten en ontstekingsremmende ingrediënten. 

Herstelfase

De huid kan gedurende de eerste 2 dagen na de peel wat droog aanvoelen en rood zien. Daarna zal de huid donkerder kleuren. Dit is een normale reactie die bijdraagt aan het verwijderen van de bovenste huidlaag. Na ongeveer 2 dagen gaat de huid schilferen en zal 5 tot 8 dagen aanhouden. De roodheid, milde zwelling, jeuk en schilfering zijn normale reacties na de peeling en variëren per patiënt. 

Het resultaat

Er zullen aanzienlijke verbeteringen zichtbaar zijn. De huid zal strakker, zachter en egaler eruitzien. De 3 Step Stimulation Peel is een mooie aanvulling op de medische productbehandelingen. Het biedt een mooie ondersteuning van de behandelingen met de producten van ZO® Medical en ZO® Skin Health voor huidverjonging en huidverbetering. 

De ZO® Medical 3 Step Stimulation Peel kan elke 3 tot 4 weken herhaald worden in overleg met de behandelaar en heeft een korte hersteltijd van van 5 tot maximaal (uitzonderlijk) 8 dagen. 

Neem vrijblijvend contact met ons op