ZO® Controlled Depth Blue Peel™

De Controlled Depth Peel, ook wel de Blue Peel is de bekendste methode voor het toepassen van een TCA-peeling(Trichloorazijnzuur). De naam zegt het al, de peeling is blauw. De TCA wordt gecombineerd met een blauwe kleurstof en een stof die de doordringsnelheid van TCA in de huid vertraagd. Hierdoor krijgt de arts of huidtherapeut die de behandeling uitvoert een absolute controle over de peeling. De zichtbare blauwe kleur geeft een contrast weer in de huid, waardoor de veranderingen door TCA zichtbaar worden. 

 

Waar wordt de Controlled Depth Peel voor gebruikt?

De Controlled Depth Peel is een uiterst effectieve en intensieve peel met een zeer zichtbaar resultaat. De Peel is een zeer geschikte behandeling voor:

  • Pigmentvlekken
  • Acne littekens
  • Huidverslapping
  • (Diepe) rimpels
  • Melasma
  • Grauwe huid en niet egaal van kleur
  • Fijne lijntjes en/of grove poriën
Wat houdt een behandeling in?

Voordat u de ZO® Controlled Depth Peel krijgt wordt altijd gestart met het Skin Conditioning Program met ZO® producten. Bij een diepere peeling bestaat altijd het risico op pigmentontwikkeling na de peeling (Post-inflammatoire hyperpigmentatie). Door het Skin Conditioning Program wordt de huid voorbereid op dit aspect en is de Controlled Depth Peel geschikt voor alle huidtypes –en kleuren. Nadat de huid is hersteld van het Skin Conditioning Program kan de Peel worden ingezet om optimaal resultaat te realiseren.

De Arts of Huidtherapeut brengt de Controlled Depth Peel aan op de huid. De blauwe kleur geeft de behandelaar de mogelijkheid resultaten goed te kunnen zien op welke diepte in de huid op dat moment gewerkt wordt en of het resultaat mooi egaal en homogeen wordt. De vertragende ingrediënten geven de peel een eindpunt, waardoor de behandelaar kan evalueren en op elk moment kan besluiten om verder te gaan of te stoppen. 

Herstelfase

De genezing en de reacties van de huid in de herstelfase duren gemiddeld 7 tot 10 dagen, afhankelijk van de diepte van de peeling.

Direct na de behandeling kan er een lichte zwelling optreden, daardoor kan uw huid strakker aan gaan voelen. Na een aantal dagen zal de huid beginnen met vervellen, dit kan een aantal dagen duren. Feitelijk wordt de bovenste huidlaag van de huid vervangen door een nieuwe jonge huid. 

Resultaat

Na het vervellen van de huid zullen direct grote verbeteringen zichtbaar zijn. De huid heeft daarna nog 4 tot 6 weken nodig om het optimale resultaat te bereiken. De huid zal er strakker, helderder, zachter, gezonder en jonger uitzien. 

Neem vrijblijvend contact met ons op