Ontharen

Met de Nordlyse Ellipse (SWT & Laser) is het mogelijk om veilig, snel en effectief te ontharen.  De Ellipse gebruikt korte, veilige krachtige lichtflitsen (Selective Waveband Technologie) om de ongewenste haren van het lichaam te verwijderen. 

 

Hoe werkt het veilig en effectief ontharen met de Ellipse? 

Voor de behandeling wordt een dunne laag gel op uw huid aangebracht om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar de huid te krijgen. Het handstuk van de Ellipse wordt tegen de huid gedrukt en vervolgens komt er een zorgvuldig gecontroleerde zichtbare lichtflits vrij. Het licht wordt door het pigment (melanine) in de haar geabsorbeerd. Melanine zet het licht om in warmte. De haar geleidt de warmte tot in het haarzakje, waardoor het haarzakje vernietigd wordt. Hierdoor kan er geen nieuwe haar terug groeien.

 

Kunnen alle haren worden behandeld? 

Omdat de behandeling afhankelijk is van de absorptie van licht door melanine, moet er melanine in het haar zitten. Dit betekent dat lichtblond, rood, grijs of wit haar niet op deze behandeling reageert. De behandeling is het meest effectief bij donker haar.

 

Is de behandeling pijnlijk? 

Iedereen heeft een persoonlijke pijnbeleving. Een verdoving is daarom in veel gevallen niet nodig. Onze clienten beschrijven de behandeling als vrijwel pijnloos, maar wel voelbaar. Het gevoel kan worden vergeleken met een elastiekje dat op de huid wordt geschoten, waarbij een lichte warmte vrijkomt. Onze ervaring is dat kinderen een andere pijnbeleving kunnen hebben. Houdt hierbij rekening. Na de behandeling kan de huid warm aanvoelen, en rood ogen. Dit trekt gedurende de dag weg. De huid kan tevens jeuken. 

 

Hoe lang duurt een IPL- Laserbehandeling? 

Houdt er rekening mee dat iedere behandeling tussen de 15-50 minuten duurt, maar dat deze tijd verschilt per behandellocatie. Met 1 lichtflits kan een groot aantal haren worden behandeld. Een behandeling van de bovenlip duurt bijvoorbeeld 1 minuut, terwijl een behandeling van de rug 20 minuten in beslag neemt. Hierbij komt extra tijd voor het eventuele scheren, het beoordelen van het effect van behandelingen, het instellen van behandelparameters en het nabehandelen (coolpack + SPF). 

 

Wat kan ik verwachten na een IPL- Laserbehandeling? 

Na de behandeling kan uw huid rood en gezwollen zijn. In sommige gevallen kan de huid jeuken. Dit is een normale en gewenste huidreactie en zal binnen een aantal uren tot enkele dagen na de behandeling afnemen. Na de behandeling kunt u uw normale dagelijkse bezigheden hervatten. 

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig? 

Elke haar heeft een levenscyclus; het groeit gedurende een bepaalde periode, valt uit, rust en begint dan opnieuw te groeien. Alleen haren die groeien kunnen worden behandeld, dus de behandelingen moeten met tussenpozen worden herhaald totdat alle haarzakjes in de groeifase zijn behandeld. De duur en periode van de groeicycli zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de plaats op het lichaam waar de haargroei voorkomt, de hormonale situatie en leeftijd. Klinische studies hebben aangetoond dat er doorgaans 8 tot 12 behandelingen nodig zijn, elk met een tussenliggende periode van één tot drie maanden. 

 

Hoe weet ik zeker dat de Ellipse behandeling veilig en effectief zijn? 

Vooraanstaande artsen hebben voordat de Ellipse in gebruik werd genomen, klinische studies uitgevoerd naar de veiligheid en effectiviteit van IPL- en Laserontharing. De resultaten van deze studies zijn gepubliceerd in gerespecteerde medische tijdschriften, waarnaar regelmatig wordt verwezen. U kunt deze op de website van Ellipse (www.ellipse.com) nader bekijken. Daarnaast zijn onze huidtherapeuten afgestudeerd op HBO-bachelor niveau en volgen regelmatig IPL- en Laserbijscholingen. 

 

  Welke voorzorgsmaatregelen moet ik nemen wanneer ik start met een IPL- Laserbehandeling? 

  • Het is belangrijk om vanaf vier weken voor de behandelingen geen haren meer uit te trekken, te epileren, te harsen of ontharingscrèmes te gebruiken.
  • Het is van belang dat de huid voor en tijdens de behandelperiode niet bruin te laten worden (zon, zonnebank of zelfbruinende producten). 
  • We raden aan om gedurende de behandelperiode tot vier weken na de behandeling een SPF van minimaal 30 of hoger te gebruiken.  

   

  Benieuwd geworden naar een IPL- Laserbehandeling? Bekijk onze prijzen en plan vandaag nog een afspraak! 

  WIST U DAT? Voor sommige behandellocaties, zoals ontharen in het gelaat, is een vergoeding mogelijk. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekering. 

   

   

   

  Auteur: Sophie Bogaart Huidtherapeut

  Neem vrijblijvend contact met ons op