Littekens en striae

Als we een wondje hebben, herstelt ons lichaam de schade zo snel mogelijk. ons lichaam richt zich op snel herstel, een litteken, en niet op mooi herstel. striae kunnen het gevolg zijn van zwangerschap, of een plotselinge verandering in gewicht of vorm. De elastinevezels in de huis rekken niet op maar breken, waardoor onderliggende huidlagen zichtbaar worden. Acne - littekens als gevolg van ernstige acne. 

 

Hoe werkt de behandeling? 

Een behandeling met de Ellipse (SWT) kan voor een significante verbetering van het littekenweefsel zorgen, vooral als het om chirurgische of traumalittekens gaat. Er wordt een vasculaire reactie in de bloedvaten rond het litteken opgeroepen, wat tot collageenvervanging leidt. 

Bij de laserbehandeling met de Ellipse Frax 1550nm worden zeer kleine, zeer gecontroleerde bundels van hitte in de huid gemaakt, die worden omringd door gezonde normale huid. wanneer het lichaam deze gecontroleerde schade herstelt, wordt het collageen in het hele behandelde gebied vervangen, maar op een veel nettere manier dan daarvoor. 

 

Welke littekens kunnen behandeld worden? 

De meeste soorten littekens en striae kunnen met de Ellipse Frax 1550 worden behandeld. De beste resultaten worden verkregen bij littekens of striae die nog vrij recent zijn. oude, bleke littekens of striae zijn minder goed te behandelen. 

 

Voorzorgsmaatregelen? 

  • Het is van belang om de zon, de zonnebank en zelfbruinende producten voor en tijdens de behandelperiode te vermijden. Het is mogelijk om een gebruinde huid te behandelen, maar zorg dat u zich voor de behandeling zo min mogelijk blootstelt aan de zon, anders zal de behandeling minder effectief en minder prettig zijn. 
  • Na de behandeling dient u blootstelling aan de zon gedurende 30 dagen te vermijden, of een zonbeschermingsfactoren te gebruiken (minimaal factor 30) als blootstelling aan de zon niet kan worden vermeden. 
  • De behandeling kan een beetje onprettig aanvoelen. Het kan na de behandeling enkele uren licht zonnebrandtachtig gevoel hebben. In overleg kan er eventueel een verdovende crème worden aangeraden. 
striae
litteken
litteken gelaat

Neem vrijblijvend contact met ons op