IPL- Laserbehandeling ontharen

 

Met de Nordlyse Ellipse (SWT & Laser) is het mogelijk om veilig, snel en effectief te ontharen.  De Ellipse gebruikt korte, veilige krachtige lichtflitsen (Selective Waveband Technologie) om de ongewenste haren van het lichaam te verwijderen. 

 

Hoe werkt de behandeling? 

Voor de behandeling wordt een dunne laag gel op uw huid aangebracht om een zo optimaal mogelijke lichtgeleiding naar de huid te krijgen. Het handstuk van de Ellipse wordt tegen de huid gedrukt en vervolgens komt er een zorgvuldig gecontroleerde zichtbare lichtflits vrij. Het licht wordt door het pigment (melanine) in de haar geabsorbeerd. Melanine zet het licht om in warmte. De haar geleidt de warmte tot in het haarzakje, waardoor het haarzakje vernietigd wordt. Hierdoor kan er geen nieuwe haar terug groeien.

 

Kunnen alle haren worden behandeld? 

Omdat de behandeling afhankelijk is van de absorptie van licht door melanine, moet er melanine in het haar zitten. Dit betekent dat lichtblond, rood, grijs of wit haar niet op deze behandeling reageert. De behandeling is het meest effectief bij donker haar.

 

Is de behandeling pijnlijk? 

Iedereen heeft een persoonlijke pijnbeleving. Een verdoving is daarom in veel gevallen niet nodig. Onze clienten beschrijven de behandeling als vrijwel pijnloos, maar wel voelbaar. Het gevoel kan worden vergeleken met een elastiekje dat op de huid wordt geschoten, waarbij een lichte warmte vrijkomt. Onze ervaring is dat kinderen een andere pijnbeleving kunnen hebben. Houdt hierbij rekening.

 

Hoelang duurt de behandeling? 

Houdt er rekening mee dat iedere behandeling tussen de 15-50 minuten duurt, maar dat deze tijd verschilt per behandellocatie. Met 1 lichtflits kan een groot aantal haren worden behandeld. Een behandeling van de bovenlip duurt bijvoorbeeld 1 minuut, terwijl een behandeling van de rug 20 minuten in beslag neemt. Hierbij komt extra tijd voor het eventuele scheren, het beoordelen van het effect van behandelingen, het instellen van behandelparameters en het nabehandelen (coolpack + SPF). 

 

Wat kan ik verwachten na de behandeling? 

Na de behandeling kan uw huid rood en gezwollen zijn. Dit is een normale en gewenste huidreactie en zal binnen een aantal uren tot enkele dagen na de behandeling afnemen. Na de behandeling kunt u uw normale dagelijkse bezigheden hervatten. Diepe verbrandingen, permanente pigmentstoornissen of het ontstaan van littekens zijn zeer zeldzaam. 

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig? 

Elke haar heeft een levenscyclus; het groeit gedurende een bepaalde periode, valt uit, rust en begint dan opnieuw te groeien. Alleen haren die groeien kunnen worden behandeld, dus de behandelingen moeten met tussenpozen worden herhaald totdat alle haarzakjes in de groeifase zijn behandeld. De duur en periode van de groeicycli zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de plaats op het lichaam waar de haargroei voorkomt, de hormonale situatie en leeftijd. Klinische studies hebben aangetoond dat er doorgaans 3 tot 6 zes behandelingen nodig zijn, elk met een tussenliggende periode van één tot drie maanden. 

 

Hoe weet ik zeker dat de behandeling veilig en effectief is? 

Vooraanstaande artsen hebben voordat de Ellipse in gebruik werd genomen, klinische studies uitgevoerd naar de veiligheid en effectiviteit van IPL- en Laserontharing. De resultaten van deze studies zijn gepubliceerd in gerespecteerde medische tijdschriften, waarnaar regelmatig wordt verwezen. U kunt deze op de website van Ellipse (www.ellipse.com) nader bekijken. Daarnaast zijn onze huidtherapeuten afgestudeerd op HBO-bachelor niveau en volgen regelmatig IPL- en Laserbijscholingen. 

 

  Welke leefregels moet ik volgen wanneer ik start met een behandeltraject voor ontharen? 

  • Vier weken voor de behandeling niet epileren, harsen of ontharingscrème gebruiken
  • UV-straling zoveel mogelijk vermijden 4 weken voorafgaande en tijdens de behandeling (zonnebaden, zonnebank, zelf bruinende producten) 
  • Gebruik bescherming (SPF van minimaal 30 of hoger, hoed, kleding) indien UV-straling niet vermeden kan worden

   

   

  Benieuwd geworden naar een IPL- of Laserbehandeling? Bekijk onze prijzen.

  WIST U DAT? Voor sommige behandellocaties, zoals beharing in het gelaat, is een vergoeding mogelijk. Neemt hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar. 

  Neem vrijblijvend contact met ons op