Cellulitis

De naam Cellulitis is een medische term dat wordt gebruikt voor twee verschillende huidaandoeningen. In de medische wereld wordt de term Cellulitis gebruikt voor een bacteriële infectie van het onderhuidsbindweefsel.  

In het dagelijkse leven is cellulitis een probleem dat door vrouwen vaak als cosmetisch storend wordt ervaren, ook wel een ‘sinaasappelhuid’.  De huid heeft een bobbelige structuur, door de vetophopingen die zich vlak onder de huid bevinden.

Cellulitis hangt niet af van het gewicht van een persoon, maar kan bij ieder lichaamstype voorkomen. De vetophopingen onder de huid, worden veroorzaakt door vetcellen die als een klompje bij elkaar liggen. Dit klompje wordt omgeven door bindweefselstrengen. De vetcellen kunnen door het opnemen van vet groter worden. Door het toenemen van het klompje vetcellen, puilen deze klompjes enigszins uit, terwijl andere delen van de huid de bindweefselschotten niet kunnen uitzetten. Er ontstaat een bobbelige structuur, of terwijl een sinaasappelhuid. Cellulitis bevindt zich doorgaans op de billen en dijen, maar kan ook op andere delen van het lichaam, zoals de buik en armen, voorkomen.

Bij Phoenix wordt er gebruik gemaakt van een apparaat dat biostimulatie voor omvangreductie, ultrasound voor anti-cellulitis, licht en chromotherapie ( Ultratone Dreamshaper) combineert. Er wordt samen een behandelplan opgesteld gebaseerd op details, zoals leeftijd, geslacht, gewicht, omvang, lichaamstype, probleemgebieden en gewenste resultaten.

 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op